Ορόσημα

Ορόσημα

Ορόσημα της εταιρίας

1945: Ο Ανδρέας Μπακλατσίδης ξεκινά μετά τον πόλεμο, από το μηδέν, να δραστηριοποιείται σαν εμπορικός αντιπρόσωπος ελληνικών και ξένων βιομηχανιών.
1950: Αποφασίζει να στραφεί στην παραγωγή και ιδρύει την βιομηχανία αρωματικών σαπουνιών ‘’Πεταλούδα’’.
1960: Αναγνωρίζοντας την αλλαγή των καιρών, ο Ανδρέας Μπακλατσίδης στρέφεται στην εισαγωγή και εμπορία ηλεκτρικών συσκευών.
1966: Έναρξη δραστηριότητας στον τομέα των Ειδών Υγιεινής.
1969: Η πρωτότοκη κόρη της οικογένειας, Αναστασία, μπαίνει ενεργά στο στίβο και ασχολείται με τις πωλήσεις, δίπλα στον πατέρα της.
1971: Ο μεγάλος γιος της οικογένειας και σημερινός Πρόεδρος της εταιρίας, Παρασκευάς Μπακλατσίδης, εισέρχεται και αυτός με τη σειρά του στην επιχείρηση, αναλαμβάνοντας τις εισαγωγές εμπορευμάτων, καθώς και την ανάπτυξη του τμήματος των πωλήσεων.
1976: Ο μικρότερος γιος της οικογένειας, Γιώργος Μπακλατσίδης μπαίνει στην οικογενειακή επιχείρηση ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την εδραίωση της εταιρίας σε όλη την Ελλάδα. Η Baklatsidis Bros αποτελεί πλέον μια από τις πρώτες εταιρίες του κλάδου ειδών υγιεινής στην Ελλάδα.
1980: Μεταφορά της επιχείρησης στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2.500τ.μ. επί της οδού Βούλγαρη (Θεσσαλονίκη), με μεγάλη γκάμα Ειδών Υγιεινής & Αξεσουάρ Μπάνιου.
1990: Νέα μεταφορά σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 15.500τ.μ., στη Θέρμη Θεσαλονίκης, όπου βρίσκονται τα γραφεία, οι αποθήκες και ο εκθεσιακός χώρος.
1991: Εορτασμός των 25 χρόνων δημιουργικής προσπάθειας και πετυχημένης πανελλαδικής διείσδυσης στο χώρο του μπάνιου και της κουζίνας.
1994: Ο ιδρυτής της εταιρίας, Ανδρέας Π. Μπακλατσίδης, φεύγει από τη ζωή το Νοέμβριο. Τα τρία του παιδιά (Αναστασία, Παρασκευάς & Γιώργος), άξιοι συνεχιστές του έργου του, προχωρούν μπροστά με την οικογενειακή εταιρία Baklatsidis Bros.
2004: Το Νοέμβριο και αφού έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Αγγλία, εισέρχεται στην εταιρία ο γιος της Κας Αναστασίας Μπακλατσίδου, Βαγγέλης Σιψάς, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των πωλήσεων.
2005: Επέκταση της επιχείρησης στην Αθήνα, με την κατασκευή ιδιόκτητου 5όροφου εκθεσιακού κτιρίου 2.000τ.μ. για την προβολή των προϊόντων.
2007: Ο μεγάλος γιος του Παρασκευά Α. Μπακλατσίδη, Ανδρέας Μπακλατσίδης, μπαίνει στην εταιρία και αναλαμβάνει με την καθοδήγηση του θείου του, Γεώργιου Μπακλατσίδη, τμήμα των πωλήσεων εσωτερικού.
2014: Ο Γεώργιος Α. Μπακλατσίδης, συνιδρυτής της εταιρίας Baklatsidis Bros, φεύγει ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή στις 13 Μαρτίου. Παρά το ισχυρό πλήγμα, η εταιρία συνεχίζει την πορεία προόδου και ανάπτυξης πάνω στις ίδιες θεμελιώδεις αρχές και αξίες που έθεσε ο αρχικός ιδρυτής Ανδρέας Μπακλατσίδης.